Petak 12.07.2013.
14:45
Beta

Real se otvorio: Za Iljaramendija - 39 miliona evra!

Budućnost Reala i Španije: Asier Iljaramendi (desno) u duelu sa Ćirom Imobilijem na EP za mlade nedavno u Izraelu, gde je sa "furijom" osvojio titulu prvaka Evrope
 

"Nama je bilo u interesu da Iljaramendi ostane i svima je žao što napušta klub. Zahvalni smo na godinama koje je proveo u Sosijedadu", rekao je predsednik Real Sosijedada Hokin Aperibaj na konferenciji za novinare, preneli su španski mediji.


On je otkrio koliko je Real Madrid platio za 23-godišnjeg fudbalera.


"Pred nama je važna godina na sportskom planu, imamo mladog trenera i želeli smo da svi igrači ostanu. Nismo želeli da pregovaramo sa Real Madridom, a to smo rekli Asijeu i njegovom agentu. Nismo želeli da nam plaćaju u ratama. Cena je 32,19 miliona dolara uz 6,759 miliona PDV-a, što ukupno iznosi 38.949.900 miliona", dodao je on.


Iljaramendi je rekao da je doneo tešku ali ispravnu odluku.


"Tokom odmora sam čuo da su zainteresovani, ali razgovarao sam samo sa mojim agentima. Mislim da je to jedinstvena ponuda koja se ne odbija. Mučio sam se da donesem odluku, ali mislim da sam ispravno odlučio", rekao je mladi fudbaler.


Mladi reprezentativac je teško govorio tokom konferencije, a mediji navode da je u jednom trenutku zaplakao.


"U klubu sam bio 12 godina i bilo mi je teško da donesem ovakvu odluku. Real Sosijedad mi je sve dao i ovo sam postao zbog njega. Zahvalan sam direktorima, saigračima i trenerima, mnogo su mi pomogli i imali mnogo razumevanja", rekao je.

"Više bih voleo da kažem 'vidimo se kasnije'. Ovo će zauvek biti moj klub.  Prethodnih dana sam bio veoma napet, a sada ulazim u novu fazu. U Madridu će biti drugačije, biće veća pažnja medija, ali daću sve od sebe na svakom treningu", dodao je on.


U saopštenju Real Madrida navodi se da će mladi fudbaler sutra biti predstavljen, nakon što prođe lekarske preglede.

2024 © - Vesti online