Petak 12.07.2013.
14:02
Beta

Bazel brani titulu: Juče Zvezda, sutra Arau

Fudbaleri Bazela i Crvene zvezde na turniru u Grenhenu
 

Pauza je gotova... Švajcarci se vraćaju na fudbalski teren, a kao i ranijih godina Sport Klub će i ove sezone prenositi najinteresantnije duele.

Šampion Bazel, koji je nedavno osvojio turnir na kome je igrao protiv Crvene zvezde, odbranu titule počinje duelom sa povratnikom u elitno društvo Arauom. Učesnik treće runde kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona apsolutni je favorit, ali poznato je da su prvi mečevi uvek najteži i najneizvesniji.

Bazel je tokom leta pretrpeo nekoliko promena u timu, a između ostalog član ovog kluba postao je doskorašnji talentovani igrač Crvene zvezde Veljko Simić.

Arau je od 2000. samo tri puta pobedio Bazel i da sve bude interesantnije sve trijumfe ostvario je u gostima, na St. Jakob Parku.


Poslednji put u maju 2009. godine (1:3). Minula četiri duela, od kojih je poslednji odigran u maju 2010. pripala su aktuelnom šampionu Švajcarske.

I ove sezone u elitnoj ligi zemlje poznate po siru, satovima i čokoladi učestvuje deset ekipa. Šampion i drugoplasirani će obezbediti mesto u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, treće i četvrto mesto vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, a pobednik Kupa će u plej-of za drugo po jačini klupsko takmičenje
Starog kontinenta.

2024 © - Vesti online