Subota 13.07.2013.
08:00
Kodren

Kućni test za kandidu

Za test je potrebna samo čaša vode
 

1. Pre nego što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite je kraj kreveta.

2. Sledećeg jutra, odmah pošto se probudite, pljunite u vodu. Ne pokušavajte da sakupite u ustima velike količine pljuvačke, samo pljunite ono malo što imate u ustima posle buđenja.

3. Ostavite čašu 15 minuta.

4. Nađite izvor svetlosti i pogledajte u čašu.

- Ako je vaša pljuvačka ostala na površini čaše ili se otopila, s vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mehurići vazduha.

- Ako je voda postala mutna ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dole, ili ako se pljuvačka sakupila dole, postoji velika mogućnost da imate previše kandide u organizmu.  U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savet svom lekaru ili da pokušate da se rešiti kandide na prirodan način.


SIMPTOMI

Simptomi prekomernog rasta kandide u organizmu: hronične gljivične infekcije sa simptomima svraba, pečenja i pojačanog iscedka, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija, kijanje, začepljenje nosa, hronični iscedak iz nosne šupljine, čest kašalj, bol u grlu, prehlada, astma, alergija na hranu, hronični umor, simptomi nervnog sistema kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija i problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi.

PREVENTIVA

Rastu Candide pogoduje: lečenje antibioticima, oslabljeni imunološki sistem, upotreba kontraceptiva ili hormonske terapije, prehrana bogata rafiniranim šećerom, trudnoća i dijabetes.

2022 © - Vesti online