Četvrtak 11.07.2013.
21:50
telegraf.rs

Evo šta će ih naterati da peru ruke posle wc-a!

Samo još da Jursons nađe nekog muškarca koji je dovoljno lud da kupi ovako nešto

“Tandem” je ime unapređenog pisoara sa lavaboom, a dizajner smatra da će njegov izum doneti sasvim novo iskustvo u svakodnevnu rutinu.

- Muškarac je izumeo bicikl i promenio navike kretanja ljudskih bića zauvek. Tandem nije bicikl, ali njegova jednostavnost i funkcionalnost donose sasvim novo iskustvo u vaše svakodnevne navike – izjavio je Jursons.

Ideje ovog proizvoda je da muškarci nakon mokrenja odmah operu ruke, a da ta voda ujedno služi i za ispiranje urina, ne bi li se tako uštedela voda.

Takođe, potrebno je napomenuti i da se voda iz slavine pokreće putem senzora što je velika stvar kad je higijena u pitanju.

- Ako nemate naviku pranja ruka nakon uriniranja, ovo će vas definitivno podsetiti na to što treba da uradite - rekao je dizajner.

Istraživanje napravljeno na Univerzitetu Mičigen pokazalo je, nakon posmatranja navika 4.000 muškaraca u toaletima, da muškarci peru ruke oko šest sekundi. Preporučeno vreme pranja, kako bi se ubile bakterije na rukama je 20 sekundi.

Istraživanje je pokazalo da 15 odsto muškaraca uopšte ne pere ruke, a oni koji ih peru ignorišu sapun koji je ključan za ubijanje bakterija na rukama.

2024 © - Vesti online