Četvrtak 11.07.2013.
16:40
BETA

Laković: Ukinuti vlasništvo trećih lica nad igračima!

Stop izbegavanju plaćanja poreza: Zoran Laković, generalni sekretar FSS
 

"Podnećemo inicijativu da se ukine vlasništvo trećih lica nad igračima. Evropska fudbalska unija ide ka tome, a to su već uradile Engleska i Francuska. Tu mislimo na menadžere i agencije. Izbegavanje plaćanja poreza traje godinama i jedan je od ključnih problema profesionalnog sporta", rekao je Laković.

Laković je govorio na panel diskusiji "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva", u Palati Srbija na Novom Beogradu.

Generalni sekretar FSS-a je kazao da bi trebalo da se ide ka transformaciji vlasništva u klubovima.

"Ako napravimo dobre okvire za profesionalne klubove, rešićemo probleme i amaterskih. Postoje alternativni načini finansiranja. Nemamo jasno definisanu poresku politiku, klubovi ne znaju da li i koliki PDV da plaćaju, kao ni koliki je porez na plate. Trebalo bi da idemo ka transformaciji vlasništva u klubovima, da postanu privredna društva i da akcionari kontrolišu rad", kazao je on.

Laković je dodao da je veliki problem i definisanje imovine klubova.

"Problem je i definisanje imovine klubova, međunarodne utakmice u Beogradu trenutno mogu da se igraju samo na stadionu Crvene zvezde i Partizana, ali i oni već zaostaju", naveo je Laković.

2024 © - Vesti online