Četvrtak 11.07.2013.
13:54
Večernji list, Telegraf

Policija pretresla Tompsonov stan, tražila ilegalno oružje

Tompson je u jednoj emisiji izjavio da poseduje oružje, policija ga proveravala
 

- Prošlog ponedeljka između 10 i 11 sati na vrata mog stana došli su policajci sa nalogom za pretres, tvrdeći da moraju da provere posedujem li ilegalno oružje. Njihova poseta, a i razlog naveden u nalogu, neprijatno su me iznenadili. Uz prisustvo dva svedoka detaljno su pregledali stan i ustanovili da ne posedujem nikakvo ilegalno oružje – rekao je pevač za hrvatski Večernji list.

Razlog posete koja je iznenadila Perkovića, koji se u stan u Splitu preselio krajem juna, bila je njegova izjava iz radio emisije, u kojoj je rekao da poseduje automatsku pušku.

- Policijski službenici postupili su tragom dojave da je, gostujući u radio emisiji, Tompson izjavio da poseduje automatsko oružje. Nakon toga policijski službenici, u saradnji s Državnim tužilaštvom počeli su kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je pretražen i njegov dom – kažu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj i ističu da tokom pretresa nisu pronašli nikakvo oružje.

U policiji nisu rekli o kojoj se emisiji radi, ali Večernji navodi da je najverovatnije reč o razgovoru sa voditeljkom Antonijom Blaće na Narodnom radiju od 14. juna. Njoj je Tompson, navodno, rekao da poseduje oružje po kojem je dobio ime, ali istog dana objavljen njegov demanti.

- Ima on i tenk parkiran ispod Čavoglava. Ne, šalim se – rekao je tada novinarima njegov menadžer Zdravko Barišić, napominjući da "Marko poštuje zakone RH i svestan je šta bi značilo da poseduje pravu automatsku pušku".

2024 © - Vesti online