Četvrtak 11.07.2013.
12:53
mozzartsport.com

Grujin: Radnički će igrati u Evrokupu!

Slavlje u Kragujevcu: Košarkaši Radničkog
 

Slavlje u Kragujevcu može da počne! Radnički ne samo da je obezbedio mesto u ABA ligi naredne sezone, već i debi u evropskim takmičenjima, odnosno Evrokupu! Klub iz centralne Srbije dobio je dozvolu da se takmiči u drugom po jačini kontinentalnom takmičenju, što će umnogome uvećati ambicije čete Miroslava Nikolića!


Ovu fenomenalnu vest za sve ljubitelje košarke u Kragujevcu potvrdio je predsednik kluba, Ivan Grujin.
"Sva potrebna dokumentacija je razmenjena, a ona uključuje, pored ostalog, i potvrdu o statusu Radničkog kao učesnika Jadranske lige u sezoni 2013/2014, čime je ispunjen preduslov za učešće u Evrokupu. Kao i u slučaju takmičenja u regionalnoj ligi, potvrđujem da naš klub prihvata pozivnicu i sa velikim zadovoljstvom ulazi u prvu fazu priprema za nova takmičarska iskušenja. Evropa konačno stiže u Kragujevac, a to će u mnogome da odredi naše ambicije za sezonu 2013/2014 u kojoj ćemo se takmičiti u četiri ranga", rekao je Grujin za zvanični sajt kluba.


Podsetimo, Radnički je kroz Jadransku ligu obezbedio učešće u Evrokupu naredne sezone, ali, kako Kragujevčani nisu oduševili igrama u Superligi Srbije, iznenada su ostali bez plasmana u regionalno takmičenje, a samim tim i u Evrokup. Međutim, nemogućnost Vojvodine da na vremen uplati 150.000 evra na ime kotizacije dala je klubu iz srca Šumadije drugu šansu, koju će, cenimo, umeti da iskoriste.

2024 © - Vesti online