Sreda 10.07.2013.
18:50
Beta

Toplane da vrate dug ili ih isključujemo

Dušan Bajatović u Banatskom Dvoru
 

"Svi će dobiti reprogram i realnu mogućnost za otplatu dugova, a oni koji ne budu poštovali, biće tuženi i isključeni. Srbijagas će se strogo držati toga", ukazao je Bajatović prilikom posete podzemnom skladištu gasa u Banatskom dvoru.

Precizirao je da od septembra gas neće više dobijati ni jedan potrošač koji ne plaća. Bajatović je kazao da će se reprogramirati glavnica dugovanja za gas, a da Srbijagas će se s državom dogovoriti o tome šta će se učiniti s kamatom. U toku je dogovaranje o isporuci gasa preduzećima u restrukturiranju, a i tu važi da će gas dobijati samo ona preduzeća koja budu plaćala tekuće isporuke.

Bajatović je ocenio da mediji neopravdano proglašavaju Srbijagas za najvećeg domaćeg gubitaša, i naveo da to preduzeće prošle godine nije naplatilo 220 miliona evra za isporučen gas. To se, po računovodstvenim stadardima, beleži kao gubitak, kazao je direktor i dodao da je stvani gubitak Srbijagasa prošle godine bio 110 miliona evra, a samo u poslednjem kvartalu, zbog nerealne cene gasa, gubitak je bio 75 miliona evra.

Na pitanje novinara da li će se kandidovati za generalnog direktora Srbijagasa, ukoliko bude raspisan konkurs, Bajatović je kazao da Vlada Srbije kao osnivač tog javnog preduzeća može u svakom trenutnku da objavi konkurs.

"Ja ću ponuditi 'omanju' paletu rezultata, kako što su Južni tok i drugi projekti. Ako nađu nekog sa takvom biografijom ili boljom, tu sam", kazao je Bajatović.

2024 © - Vesti online