Četvrtak 11.07.2013.
04:12
RTS

Rio u Vrnjačkoj Banji

Međunarodni vrnjački karneval održava se od 14. do 21. jula
 

Deveti Međunarodni vrnjački karneval okupiće do sada najveći broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Organizatori očekuju više od 2.500 učesnika, kako domaćih, tako i iz zemalja bivše Jugoslavije, zatim iz Rumunije, Bugarske, Kipra, dok se očekuje oko 300.000 posetilaca.

- Mogu da najavim odličnu zabavu raznolikog sadržaja sa preko 80 dešavanja. Koncerti grupe S.A.R.S, 'Sevdah bejbi', 'Miligram', zatim pena parti, samo su neki od sadržaja koji će okupirati pažnju prisutnih, kaže Sonja Negojević, pi-ar Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Prema njenim rečima, svakako centralni događaj je karneval, a velika međunarodna povorka će se održati 20. jula sa početkom u 20 časova. Povorka za najmlađe je rezervisana za 17.juli sa početkom u 19 časova.

Vrnjačka Banja je početkom šezdesetih godina postala je karnevalski grad. Narednih godina organizovano je nekoliko karnevalskih povorki, ali je, nažalost, ova manifestacija ubrzo počela da gubi na značaju i polako odlazi u zaborav. Ipak, 2005. godine Turistička organizacija Vrnjačka Banja inicirala je i osnovala Međunarodni vrnjački karneval.

Karneval zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i "Egzit" je najveća turistička manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone.

2024 © - Vesti online