Sreda 10.07.2013.
17:17
Srna

"U Hagu me opominju jer govorim istinu"

Haški sud doprineo satanizaciji Srba: Toma Fila
 

Fila je istakao da je zbog ovakvog postupka prostestovao pri Međunarodnoj uniji advokata i kod predsednika Tribunala Teodora Merona.

"To je lični obračun sekretara suda sa mnom, jer me ne trpi, jer sam suviše dugo tu i suviše pamtim", rekao je Fila Srni.

On je dodao da ga je Tribunal, vodeći "ovaj besmisleni postupak" onemogućio da brani Gorana Hadžića, a Hadžića da ima branioca po svom izboru. Fila je istakao da je ta opomena njemu važna da bi se shvatilo da Haški tribunal ne dozvoljava da bude kritikovan i da "morate da govorite samo lepo o njima".

"Dobio sam opomenu, i to je više nego što je trebalo da se desi, jer zamislite da sam izgovorio ono što je sudija Harhof rekao za predsednika suda - da je nagovarao ljude da sude po njegovom nagovoru, što je čisto krivično delo", rekao je Fila.

Fila je u novembru prošle godine, povodom oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, rekao medijima da je satanizaciji Srbije u svetskoj javnosti doprineo i Haški tribunal.

2024 © - Vesti online