Sreda 10.07.2013.
13:20
Mozzartsport

Zvezda traži štopera: Stojanović bi Terlicija

Kristijan Terlici (desno) u u duelu sa Kavanijem na meču Napoli - Sijena
 

Slaviša Stojanović dosad se, bar se takav utisak stvorio u javnosti, nije mnogo mešao u potragu za novim štoperima Crvene zvezde, ali mnogi drugi jesu, pa se tako došlo u situaciju da se u tom kontekstu pomene dvadesetak imena potencijalnih kandidata za ovu poziciju.

Međutim, po povratku s Uren kupa u Švajcarskoj, Stojanović je u utorak uveče na sednici Upravnog odbora istakao da nema poverenja u "jutjub pojačanja", kako mnogi nazivaju uglavnom neproverene Južnoamerikance, a dao je i svoj predlog za rešenje problema.

Kako Mozzart Sport saznaje iz izvora bliskih rukovodećim strukturama na Marakani, slovenački stručnjak je predložio da se angažuje 33-godišnji Kristijan Terlici iz Peskare, koji je prošlu sezonu proveo u Sijeni, za koju je odigrao devet mečeva u Seriji A.

Iza Terlicija je zaista bogata karijera: igrao je za mnogo klubova, počevši od nižerazrednih, a najveći trag ostavio je u Palermu (2003-2006) i Kataniji (2007-2011). Nosio je i dresove Sampdorije, Ćezene, Varezea, Peskare...

Terlici je visok 194 centimetra i deluje prilično dominantno u defanzivi. Njegov sadašnji klub Sijena napustio je Seriju A, i izvesno je da će Kristijan ovog leta promeniti sredinu.                                        

2024 © - Vesti online