Sreda 10.07.2013.
11:51
rts.rs

BiH: Otkriven arsenal oružja kod Tešnja

Foto: Arhiva

Veliki broj ručnih bacača, kao i više stotina komada minsko-eksplozivnih sredstava, nađeni su na lokalitetu sela Kaloševići, u blizini Tešnja, u BiH.

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal, korupciju i terorizam, službenici SIPA i Tužilaštva BiH pretražjuju lokaciju i istražuju ko je i kada tajno skladištio toliku količinu naoružanja.

Na terenu se nalaze i pripadnici Oružanih snaga BiH, odnosno Inžinjerskog i Deminerskog bataljona, koji vrše iskopavanje, selektiranje i skladištenje pronađenog oružja i vojne opreme, u skladu sa vojnim propisima o držanju, skladištenju i uništavanju eksploziva, nakon čega će se pristupiti veštačenju pronađenih dokaza.

Ovlašćeni policijski službenici SIPA osiguravaju lokaciju, a Tužilaštvo BiH i SIPA nastavljaju istragu u da bi otkrili odgovorne za skrivanje pronađene velike količine oružja i eksploziva, saošteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema pisanju banjalučkih Nezavisnih novina pre izvesnog vremena, vehabijski pokret je veoma aktivan u opštini Tešanj, kao i u još 16 opština, koje se nalaze u pograničnim delovima BiH.

2024 © - Vesti online