Utorak 09.07.2013.
20:19
mozzartsport.com

EP (U20): Nema Miljenovića, Srbija izgubila!

Poraz na startu: Vlada Jovanović, selektor srpske reprezentacije
 

Reprezentacija Srbije do 20 godina poražena je od Litvanije sa 64:68 na startu Evropskog prvenstva u Talinu. Dve pogođene trojke iz 17 pokušaja i 9 promašaja sa linije slobodnih bacanja (u jednom trenutku 3 od 12) pogazuju kako su šutirali izabranici Vlade Jovanovića.


Ubedljivo najbolji igrač našeg tima bio je krilni centar Crvene znezde Luka Mitrović, koji je ostvario dabl-dabl učinak (20 poena, 10 skokova). Poenterski su ga ispratili bek Mega Vizure Saša Avramović i Partizanov Ivan Marinković sa po 10 poena. Sa 23 poena Litvance je nosio Vajdas Karinijauskas, krilo drugog tima Žalgirisa, o kom brine legendarni Arvidas Sabonis.


Srbija je dobro ušla u meč iako prvi plejmejker, i uz Mitrovića najvažniji igrač obog tima, Nenad Miljenović nije mogao da igra zbog povrede. Odlično otvatranje druge četvrtine donelo je našim maldićima dvocifrenu prednost, a na odmor se otišlo sa plus osam. U drugo poluvreme Srbija je ušla sa četiri uzastopna poena i ponovo stigla do 12 poena viška, ali je tada usledio potpuni kolaps. Litvanci su napravili seriju 24:4, koju je prvom trojkom za Srbiju u poslednjem napadu treće četvrtine okončao Luka Mitrović, i preuzeli kontrolu nad utakmicom.


U prvom delu završnog perioda Litvanija je stekla najvećih plus devet, koji su naši momci bez uspeha pokušavali da prestignu do kraja utakmice. Nekoliko puta su prilazili na pola koša zaostatka, ali su u tim trenutcima Litvanci redovno uspevali da iznude slobodna bacanja i važne poene.


U prvoj utakmici Grupe A nemačka je pobedila Gruziju sa 89:75, zahvaljujuči dominantnoj predstavi centra rođenog u Jagodini Bogdana Radosavljevića (25 poena, 7 skokova, 4 asistencije). Slobodna je bila Grčka, a plasman u narednu fazu ostvariće tri najbolje plasirane selekcije.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Srbija - Litvanija 64:68 (15:13, 20:14, 11:24, 18:17)
SRBIJA: Reljić 6, Krstić 9, Marinković 10, Đorđević 2, Avramović 10, Mitrović 20, Miljenović, Andrić, Bojić 3, Milošević, Bezbradica 4, Janković.
LITVANIJA: Rijauka 4, Lekis, Juknevičijus, Paliukenas 3, Mockevičijus 3, Semaška 1, Vajitkus 4, Olisevičijus 10, Kacinas 6, Karinijauskas 23, Čatkevičijus 13, Jogela 1.

2024 © - Vesti online