Utorak 09.07.2013.
17:51
Telegraf

Otkud na Fejsbuku strana "Podržimo mirni raspad Srbije"

Fejsbuk stranica puna je govora mržnje prema Srbiji i Srbima
 

Ono što se odmah na stranici primećuje jesu brojne fotografije albanskih vojnika, a veliki je broj i statusa u kojima se navodi kako Hrvatska, Vojvodina, Kosovo, Sandžak, BiH "nikada neće biti Srbija". Autori stranice napravili i su kartu "rascepkane" Srbije, prema kojoj je naša zemlja podeljena na 28 autonimnih regija.
 

Takođe, informacija da je na mapi Google Analytics-a Srbija predstavljena bez Kosova, na ovoj stranici je pozdravljena "smajlijem" i brojnim komentarima poput: "Od velike Srbije srpski miševi ostati ce u maloj srbijici…".

Dalje, na celoj stranici brojni su "postovi" i komentari podrške raspadu Srbije. Tako na primer iznad slike jednog hrvatskog vojnika stoji status: "Ovaj Hrvat je spreman za borbu, podržimo mirni raspad Srbije", a ispod hrvatske zastave stoji "Spremni smo da branimo Kosovo" i "Podrška iz Hrvatske: Kosovo je Kosovo".
 

Neke od postavljenih fotografija na ovoj stranici nose natpise "Zaustavimo Posrbljavanje", "Vojvodina nije Srbija", a veliki je broj i statsua koji pružaju podršku kosovskom premijeru Hašimu Tačiju.

2024 © - Vesti online