Utorak 09.07.2013.
16:39
telegraf.rs

Jagodinac u dresu Nemačke preti Srbiji!

Sjajan na startu EP: Bogdan Radosavljević u društvu Miloša Teodosića
 

U estonskom Talinu počelo je Evropsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina starosti, a prvi meč u grupi u kojoj igra i mlada reprezentacija Srbije okončan je pobedom Nemačke nad Gruzijom od 89:75.


Nemci su već do poluvremena rešili pitanje pobednika, ubacivši rivalu 47, a primivši tek 29 poena, posle čega je Gruzija samo uspela da izbegne veliki debakl koji joj se smešio. Uz serije poput 16:0 i najveće vođstvo od “+22″, ekipa Nemačke je imala i najboljeg pojedinca utakmice u svojim redovima, i to iz Jagodine.

Bogdan Radosavljević, košarkaš Bajerna, sa 25 poena (šut 9/13), sedam skokova i tri asistencije predvodio je pobednički tim, koji će se u poslednjem, četvrtom kolu prve faze 12. jula sastati sa Srbijom.


Radosavljević je ostao u sećanju ljubitelja ovdašnje košarke i po sukobu sa nekadašnjim Zvezdinim košarkašem Adamom Morisonom, tokom gostovanja bavarskog kluba crveno-belima u hali Pionir.

Našu mladu reprezentaciju u utorak od 18 časova očekuje meč sa večitim rivalom, Litvanijom, a tri najbolje ekipe iz grupe proći će u narednu fazu nadmetanja.

2024 © - Vesti online