Utorak 09.07.2013.
15:46 >> 16:45h
Beta

Pijan ubio kolima dete, osuđen na godinu i po?!

Vujačiću je kazna umanjena zbog niza olakšavajućih okolnosti (Ilustracija)

Upravljajući vozilom neprilagođenom brzinom, sa 1,9 promila alkohola u krvi, Vujačić je udario dečaka na biciklu, a od siline udarca on je na licu mesta poginuo.

Saobraćajni veštaci utvrdili su tokom sudskog postupka da se Vujačić u trenutku udesa kretao brzinom od 83 kilometra na sat, iako je na tom delu puta dozvoljena maksimalna brzina od 50 kilometara na sat.

Portparolka Višeg suda Svetlana Tomić Jokić, koja je i predsedavala sudskim većem u ovom slučaju, Vujačiću je pored zatvorske kazne izrekla i dvogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom. Prema njenim rečima, iako je za ovo krivično delo delo zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, Vujačiću je kazna umanjena zbog niza olakšavajućih okolnosti.

"Uzeli smo u obzir da on nije ranije osuđivan, da ima 62 godine, da je izrazio kajanje zbog učinjenog dela. Kao najbitniju olakšavajuću okolnost uzeli smo to da biciklista nije bio osvetljen na tom delu puta, gde ne postoji ulična rasveta", rekla je Svetlana Tomić-Jokić za novosadski Radio 021.

2024 © - Vesti online