Utorak 09.07.2013.
11:06
Beta

Skupština proverila kako VBA špijunira

VBA radi po propisima, zaključio skupštinski odbor

U skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim Zakonom o osnovama uređenja službi bezbednosti, tokom posete 8. jula primenom metode slučajnog uzorka odbor je izvršio nadzor nad primenom posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka koje Vojnobezbednosna agencija sprovodi u skladu sa Zakonom o Vojnobezbednosnoj i Vojnoobaveštajnoj agenciji i Zakonikom o krivičnom postupku.

Delegacija Odbora utvrdila je da je VBA u nadziranim slučajevima postupila u potpunosti u skladu sa odredbama zakona i zakonom propisanom procedurom.

U radu delegacije Odbora koja je sprovela nadzornu posetu učestvovali su narodni poslanici članovi Odbora Igor Bečić i Nenad Popović i zamenik člana Odbora Jožef Šandor. Delegaciju Odbora predvodila je šef delegacije i predsednik Odbora Jadranka Joksimović.

To je bila prva poseta službi bezbednosti koju je skupštinski odbor realizovao radi nadzora nad radom službe bezbednosti. Do kraja jula ove godine Odbor za kontrolu službi bezbednosti sprovešće nadzorne posete Bezbednosno-informativnoj agenciji i u Vojnoobaveštajnoj agenciji, radi nadzora nad zakonitošću rada tih službi bezbednosti, čime će Odbor u potpunosti primeniti svoja izvorna zakonska ovlašćenja, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online