Ponedeljak 08.07.2013.
23:45
Beta

LDP: Vojvodina je žrtva rebalansa budžeta

Foto: Ilustracija

"Čekati još nekoliko decenija, dok vizija razvoja dobaci dalje od ministarskih i predsedničkih zavičaja, postaje besmisleno. Za to vreme, građanima Iriga 8.000 kamiona dnevno prođe pored dnevne sobe. U takvim uslovima ne živi više niko u Evropi", naveo je novosadski odbor LDP u saopštenju.

LDP ocenjuje da je taj put regionalna, ekonomska "žila-kucavica", i veoma važna saobraćajnica sa ekološkog stanovišta, jer sadašnji put prolazi kroz srce Nacionalnog parka Fruška gora.

"Vojvodini je, ako se smatra delom Srbije, neophodno dozvoliti da sama upravlja, gradi i razvija sopstvene puteve, što se, sudeći po poslednjim odlukama, dok je ova vlast na čelu zemlje, sigurno neće desiti", piše u saopštenju.

LDP je pozvala one koji su "na sav glas" u kampanji koristili pojmove "regionalizacija" i "ravnomeran razvoj cele države", kao i "modernizacija Srbije", da se, umesto praznih reči, "provozaju" obilaznicom oko Rume ili pregledaju stanje većine puteva u Vojvodini, koji su "ispod svakog proseka, čak i u odnosu na ostatak države".

2024 © - Vesti online