Ponedeljak 08.07.2013.
12:58
Beta

Vučić: Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare!

Reformu javnog sektora obećavali su svi političari, ali su svi lagali kada su govorili da neće biti partijskog upliva na javna preduzeća: Vučić

"Javna preduzeća ne smeju da budu krave muzare i da služe za socijalno napajanje, kao što je bilo do sada", rekao je Vučić i dodao da ta preduzeća moraju da se ponašaju tržišno.

Potpredsednik vlade je ocenio i da će novi Zakon o javnim nabavkama onemogućiti zloupotrebe i najavio popravljanje investicionog ambijenta kroz skraćenje birokratskih procedura.

"Naše je da popravimo privredni ambijent i da pokušamo da privučemo strane investitore", rekao je Vučić i naglasio da Srbija treba da se bori za svakog investitora.

"Vladavina prava, skraćenje birokratskih procedura, otvaranje kancelarije za brze odgovore, reforma javnog sektora i javnih preduzeća, izmena Zakona o radu i reforma penzionog sistema, oblasti su kojima ćemo se baviti u narednih šest

Nezaposlenost

Prema njegovim rečima, glavni cilj vlade je smanjenje nezaposlenosti u Srbiji i da za godinu do dve stopa nezaposlenosti padne ispod 20 odsto.

meseci", kazao je Vučić i ocenio da je Srbija u pregovorima o članstvu u EU bila pouzdanija u razgovorima od EU i da EU nije baš u potpunosti učinila ono što je rekla.

"Srbija je ispunila 100 posto obećanog, a EU 90 odsto", rekao je Vučić.

Potpredsednik vlade je istakao da je Srbija ponosna na činjenicu što niko ne može da kaže da nije pouzdan partner i da nije radila ono što je dogovoreno.

2024 © - Vesti online