Ponedeljak 08.07.2013.
10:06
Telegraf

Surf na krovu voza dok te ne drmne struje

Mnogi, nažalost, završe ovako posle strujnog udara
 

Uprkos brojnim inicijativma da vlasti pronađu način i zabrane "trejn surf", ova zabava je i dalje više nego privlačan mnogima, jer momci koji glume kaskadere u realnom životu uz pomoć "trejn surfa" stiču najveću popularnost u društvu.

Pored surfa, jedan od većih izazova među mladima u Sovetu jeste da vise sa otvorenih vrata vagona dok je voz u pokretu i izbegavaju stubove pored pruge. Nije redak slučaj i da stoje na šinama i da do poslednjeg trenutka čekaju voz koji im ide u susret.

Objašnjenje zbog čega rizikuju život je jednostavno. Omladina odrasta u getu, bez šanse za normalim obrazovanjem ili pristojnim poslom, pa surfovanje na vozovima doživljavaju kao lak i najbrži način da postanu poznati i omiljeni u društvu. Mnogi od njih znaju da se kockaju sa svojim životima i da svaki put kada izvode te vratolomije stavljaju "glavu u torbu".

S druge strane, postoje i mladići koji "surf na afrički način" smatraju za izlaz jer nemaju šta da izgube. Njima je praktično svejedno da li će živeti ili ne, a smrt vide kao spas od svakodnevnih problema kojih je Soveto put – droge, alkohola, uličnih obračuna.

2024 © - Vesti online