Subota 27.02.2010.
12:31
Press

Tadić traži istragu o Živkoviću

Građani imaju pravo da znaju na koji je način Živković stekao imovinu: Boris Tadić
 

Tadić je istakao, kako navodi ’’Press’’, da bi ’’nadležni državni organi’’morali da ispitaju sve sumnje koje postoje u slučaju u kome je Ministarstvo poljoprivrede 2007. godine dalo Živkoviću bespovratnu subvenciju od 41 milion dinara, što je tada bilo čak 525.000 evra za podizanje 47 hektara vinograda u Krčedinu.


’’Javnost ima puno pravo da sazna na koji način je svoju imovinu stekao svaki funkcioner, pa i bivši premijer, gospodin Zoran Živković. Ako postoje indicije da je on svoju imovinu stekao protivzakonito, naravno da nadležni državni organi sve sumnje treba da ispitaju i na odgovarajući način reaguju. Pred zakonom svi moraju biti jednaki i tu ne sme biti ni jednog jedinog izuzetka", kaže se u saopštenju predsednika Tadića.
 

Ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević tvrdi, kako pišu beogradski mediji, da su Živkoviću pare date "strogo u skladu sa zakonom". Vrednost Živkovićevog vinograda procenjena je na skoro 1,5 miliona evra, pa se i dalje ne zna otkud bivšem premijeru preostalih milion evra za podizanje vinograda, navodi beogradski ''Press''.

2024 © - Vesti online