Nedelja 07.07.2013.
11:36
Vesti

Benitez: Inter je ignorisao moje želje!

Ponovo u Italiji: Predsednik Napolija De Laurentis i Rafael Benitez
 

Španski stručnjak je na klupi "neroazura" zamenio Žozea Murinja (jun 2010), ali je dobio otkaz manje od šest meseci kasnije posle niza razočaravajućih rezultata. U tom trenutku, Inter je bio aktuelni šampion Italije i Evrope, a pod njegovim vođstvom bio je tek sedmi na tabeli.

Milanski klub je prošlu sezonu završio kao deveti u Seriji A, a Benitez uverava da je Inter posrnuo, jer čelnici kluba nisu želeli da ispune njegove zahteve po dolasku u Milano.

"Iskreno, u lepom sećanju su mi ostala dva osvojena trofeja, Superkup Italije i Svetsko klupsko prvenstvo. Kasnije su me kritikovali, a navijači nisu znali šta se stvarno dešavalo. Stručni štab, na čelu sa mnom, je napravio plan kako da se osveži tim, uključujući i imena pojačanja, ali to niko nije sproveo u delo. Koliko ja vidim, to je razlog svega što se desilo Interu te sezone, ali i onima koje su sledile“, naglasio je Benitez.

Trener Napolija veruje da je bio u pravu što je tražio pojačanja, iako je Inter iza sebe imao najuspešniju sezonu u istoriji pre njegovog dolaska.

"Da biste nastavili sa pobedama, bitno je znati kada treba da obnovite tim. Pre ili kasnije, to mora da bude urađeno. Sada imam priliku za novo iskustvo u Italiji, nadam se da će potrajati, zato što će to značiti da smo bili uspešni i da smo ispunili naše ciljeve“, poručio je Benitez.

2024 © - Vesti online