Nedelja 07.07.2013.
00:18 >> 10:54h
mozzartsport.com

Mijatović: Pokušaćemo da pobedimo Amerikance!

Obradovali naciju: Reprezentacija Srbije
 

Šta pisati o meču u kojem "marsovci" iz SAD počiste sa terena jednu od najjačih evropskih košarkaških sila, Litvaniju, sa 40 razlike (100:60)? Osim toga da se čini da Amerikanci jednostavno nemaju sebi ravnog?


Ili možda imaju i to baš u Srbiji? Iako se ona danas mučila sa Australijom. Selektor U-19 selekcije Orlova Dejan Mijatović, ipak, baš u tome vidi najveći kvalitet tima.


"Ova generacija ima taj dar da pobeđuje, čak i u polufinalu SP, kad joj ne ide. Držali smo se našeg zlatnog pravila, jaka odbrana, koncentracija i vera u pobedu svih 40 minuta. To nam se još jednom isplatilo. Nećemo se zadovoljiti ovim uspehom. Amerikanci su apsolutni favoriti, pokušacemo da ih pobedimo ili bar namučimo još više nego u prvom meču na turniru", kazao je Mijatović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Srbija je vodila tokom većeg dela meča sa Australijom, ali je u završnici morala sa linije za slobodna bacanja da odbrani trijumf.
"Australijanci su sjajan tim, istrajan, nepokolebljiv. Naši igrači koji zaslužuju sve čestitke, bili su psihološki ispražnjeni posle velikog trijumfa protiv Hrvatske, što se videlo na samom startu susreta. Nismo uspeli da materijalizujemo dominaciju u skoku, šut, pogotovo za tri poena, nas nije služio, izgubili smo mnogo lopti, ali nismo posustajali ni jednog trenutka", zaključio je Mijatović.


I zaista niko ne bi trebalo da ovim momcima uputi makar i jednu reč kritika ako se u Srbiju vrate posle poraza u finalu. Amerikanci, ipak, deluju zaista nepobedivo.
Uostalom, osim Srbije koja je pokleka rezultatom 71:62, samo je još Brazil uspeo da Amerima priđe na minus manji od 40?! A i Brazilci su deklasirani sa 91:66.

2024 © - Vesti online