Subota 06.07.2013.
23:51
telegraf.rs

Legija preopasan za kupanje sa ostalim robijašima

Milorad Ulemek Legija
 

U ovom zatvoru najstrožeg režima u zemlji, osuđenici za tu svrhu na raspolaganju imaju olimpijski bazen, otvoren pre 11 godina.

- Osim bazena, njima su na raspolaganju i sportski tereni za fudbal, odbojku i košarku, kao i teretena na otvorenom, za koju su sami napravili sprave u zatvorskim radionicama. Pošto preko nedelje imaju 60 sati slobodnog vremena, dozvoljeno im je da dva sata dnevno provedu na sportskim terenima – kažu u KPZ “Zabela”.

Osim olimpijskog bazena koji koriste osuđenici, ovaj zavod poseduje još jedan bazen, ali van zidina, odmah pored svog restorana simboličnog naziva “Preporod”, koji koriste građani naselja Zabela i obližnjeg Požarevca.

Kao i konobari u restoranu, i na ovom bazenu glavno osoblje za održavanje čine osuđenici, ali samo oni koji su kažnjeni za blaža krivična dela.

Pravo korišćenja bazena i sportskih terena, nemaju svi osuđenici “Zabele”, jer je on zabranjen za korišćenje “stanarima” posebnog odeljenja, poznatijeg kao “Alaktraz”, koji su osuđeni pred Specijalnim sudom.

2024 © - Vesti online