Subota 06.07.2013.
14:43 >> 20:03h
FK Inter, Mozzartsport

Dejan Stanković se oprostio od Intera: Hvala ti, Zmaju!

Karijera za ponos: Dejan Stanković je sa Interom osvojio 15 trofeja
 

Brojke govore same za sebe – pet titula prvaka Italije, po četiri Kupa i Superkupa i kruna karijere u 2010. godini kada su Neroazuri pokorili Evropu i svet. Nema sumnje, Dejan Stanković je živa legenda Intera, ali ni status idola u Milanu nije bio dovoljan za nastavak saradnje sa 34-godišnjim fudbalerom, koji je posle devet sezona na stadionu "Đuzepe Meaca" digao sidro.

Izvesno je da će karijeru nastaviti u Fjorentini, ali će mu srce zauvek ostati u Milanu gde je popularni Il Dragone imao bezrezervnu podršku navijača. Za kraj emotivno zbogom.


"Dragi navijači, obraća vam se vaš ‘Drago’, preplavljen emocijama, ali i velikim zadovoljstvom", počeo je Stanković u oproštajnom pismu fanovima milanskog kluba.


"Ne znam da li mogu da pronađem prave reči da kažem zbogom i da vam se propisno zahvalim na svemu što ste mi dali, na vašoj privrženosti, poverenju i iskrenosti. Poslednjih 10 godina su mi bile najbolje godine života. Sa velikim osećanjem radosti sam sazrevao i kao čovek i kao fudbaler… Uživao sam sa mnogim ljudima i voleo bih da vam se ovim pismom, ovim rečima zahvalim svakom ponaosob, kad već to ne mogu da uradim gledajući vas u oči. Želim da znate da ćete zauvek ostati u mom srcu".

Posebnu zahvalnost Stanković je ukazao predsedniku Masimu Moratiju, koji ga je sada već davne 2004. godine iz Lacija i doveo u Inter. Pun pogodak, ispostavilo se.


"Nikada neću zaboraviti dan kada sam stigao u ovaj klub, moju prvu konferenciju za novinare sa počasnim predsednikom Đakintom Faketijem, sjajnom osobom u svakom smislu. Fotografija tog dana mi je jedna od najdražih uspomena. Tada je počeo moj život kao Neroazura".

Sada je on završen, a kreće jedna nova avantura.


"Pomisao da više neću oblačiti dres Intera tera me na suze. Iskrene suze, jer sam uvek i bio iskren prema ovom klubu. Nažalost, u životu dolaze trenuci kada moraš da nastaviš i gledaš u budućnost. Oni koji me poznaju znaju da ću to učiniti sa velikim ponosom i odlučnošću, čemu sam uvek težio i kao čovek i kao fudbaler. Tokom mog vremena u Milanu igrao sam pored nekih divnih fudbalera i iznad svega divnih ljudi. Teško je naći reči da im se svima zahvalim… Bila je čast nositi ove boje i one će uvek ostati ucrtane na mojoj koži. Nikada ih neću skloniti, niko to ne može da uradi.

Svim srcem, Dejan Stanković".

2024 © - Vesti online