Subota 06.07.2013.
10:17
Vesti, FK Crvena zvezda

Turnir u Švajcarskoj: Nole, trening, pa Grashopers!

Trening u Soloturnu: Fudbaleri Crvene zvezde
 

Fudbaleri Crvene zvezde danas startuju na Uhrin kupu u Grenhenu gde večeras od 19.30 (CET) igraju protiv ekipe Grashopersa, prošle sezone vicešampiona Švajcarske i pobednika nacionalnog kupa, za koji igra i bivši fudbaler crveno-belih Milan Vilotić.


Dolazi nekoliko stotina Zvezdinih navijača

Trening u Soloturnu je posmatralo desetak navijača našeg kluba koji su došli iz Bazela, Ciriha i ostalih mesta a organizator turnira najavljuje prisustvo nekoliko stotina navijača iz Švajcarske, Slovenije i ostatka Evrope.

Beograđani su juče stigli a Švajcarsku, a trening su imali u vreme odigravanja današnje utakmice. Pre izlaska na teren, popodnevni odmor proveli su uz drugi kanal nacionalne televizije Švajcarske koji je direktno prenosio duel Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra u polufinalu Vimbldona.

U hotelu "Ramada“ u mestu Soloturn povremeno su se čuli i aplauzi i uzdasi dok je Nole krčio put ka finalu londonskog turnira. Na kraju zadovoljstvo i radost na licima crveno-belih, a poslednji je iz sobe izašao šef struke Slaviša Stojanović.

- Znao sam da će Nole do polaska na trening da izbori finale, pa sam gledao do kraja. Svaka mu čast. Veliki je sportista - rekao je Zvezdin trener.

Crveno-beli su trenirali na stadionu lokalnog kluba, koji izgleda bolje nego većina srpskih stadiona ili trening centara.

Stojanović je insistirao na jakim duelima i brzoj pas igri uz najviše dva dodira. Svi igrači su odradili trening i spremni su za današnji meč sa Grashopersom, ali Stojanović će tim saopštiti tek pred utakmicu.

- Momci imaju veliku obavezu prema dresu koji nose i to znaju, ali ne tražim da dožive ovaj turnir kao borbu za bodove jer smo još uvek u pripremnom periodu. Želim da se uigravaju i trebaće nam još vremena da bismo pokazali "lice“ koje ja želim - jasan je Stojanović.

U prvoj utakmici na turniru u Grenhenu Bazel je pobedio Fortunu iz Dizeldorfa sa 3:0, a jedan gol postigao je bivši Zvezdin omladinac Veljko Simić. Bazel je naredni protivnik Crvene zvezde (ponedeljak).

2024 © - Vesti online