Subota 06.07.2013.
00:26
mozzartsport.com

Mkitarijan potpisao za Borusiju Dortmund!

Dobio zamenu za Gecea: Jirgen Klop, trener Borusije
 

Još jedna letnja sapunica je dobila epilog: Henrik Mkitarijan je novi fudbaler Borusije iz Dortmunda. To je zvanično potvrdio i Šahtjor. Borusija je ukrajinskom šampionu platila obeštećenje od 27,5 miliona evra, a sjajni ofanzivac je potpisao trgodišnju ugovor sa opcijom da ugovor bude produžen na još jednu godinu.


Mkitarijan je ovih dana bio na ivici prelaska u Liverpul, dogovorio je i lične uslove sa Redsima, ali je klub sa Enfilda oklevao i cenjkao se sa Šahtjorom i ostao je kratkih rukava u trci za fenomenalnog Jermena. Čelnici Borusije Hans Jokaim Vacke i Mihael Cork su danas boravili u Donjecku gde su postigli sporazum sa Šahtjorom. Na početku su nudili 25 miliona evra, Ukrajinci su tražili 30 miliona, a na kraju se se "našli na pola puta“.


Mkitarijan se najbolje snalazi na poziciji polušpica, ali može uspešno da odigra i na pozicijama ofanzivnog veziste i klasičnog napadača. U prošloj sezoni je postigao 26 golova u 39 mečeva u svim takmičenjima za Šahtjor i bio najbolji igrač prvenstva. Pre tri godine, Šahtjor ga je platio gradskom rivalu Metalurgu 5.850.000 evra, a sada ga je prodao po skoro pet puta višoj ceni.


Jermen će najverovatnije biti zamena za Marija Gecea u timu Milionera. Pre njega u Dortmund su stigli štoper Sokratis Papastatopulos iz Verdera za 9,5 miliona, kao i sjajani napadač Sent Etjena Pjer Emerik Obamejan za 13 miliona evra. Obamejan, Mkitarijan i Marko Rojs bi trebalo da čine ofanzivnu trojku koja će delovati iza isturenog Roberta Levandovskog.

2024 © - Vesti online