Petak 05.07.2013.
21:21
BETA

Kolaković: Igra važnija od rezultata!

Veruje u trijumf protiv Italijana: Igor Kolaković
 

Srbiju čekaju mečevi sa Italijom, u subotu i nedelju od 20 časova u Novom Sadu, u okviru petog vikenda Svetske lige.

Kolaković je u Novom Sadu rekao da njegova ekipa u predstojećim utakmicama sa Italijom u Svetskoj ligi ne sme da se opterećuje računicom, već da pokuša da odigra kvalitetno i dođe do plasmana na završni turnir.

Srbija je treća sa 12 bodova, Italija je prva sa 17, a Rusija je na drugom mestu sa 16 bodova. Odbojkašima Srbije potrebne su dve pobede, odnosno šest bodova kako bi "preskočili" azure i našli se na korak od plasmana na "fajnal siks".

"Italija ima ogromnu prednost, ali ne zavisi samo od ova dva meča plasman na završni turnir. Ne smemo da kombinujemo, da moramo da pobedimo obe utakmice sa po 3:1, nego moramo svaki poen da odigramo na najbolji način i da se u nimalo lakoj situaciji za nas suprotstavimo velikom protivniku", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je izrazio zadovoljstvo što će reprezentacija Srbije igrati u Novom Sadu i dodao da očekuje dve dobre utakmice.

"Utakmice protiv Italije su uvek veliki izazov za sve ekipe, pogotovo za našu jer mnogi naši igrači igraju u klubovima sa italijanskim reprezentativcima. Očekujem dva dobra meča, bez obzira na konačan ishod", rekao je Kolaković.

"Moramo da idemo korak po korak, ne treba da razmišljamo o konačnom ishodu jer tako nećemo daleko stići. U slučaju da radimo kvalitetno u poenima, onda čudo može da se dogodi", dodao je selektor Srbije.
 

2024 © - Vesti online