Petak 05.07.2013.
17:38
Vesti

Srbin jači u sudaru divova: Đoković u finalu!

Velika borba za ulazak u finale: Novak Đoković
 
Novak je odlično otvorio meč, sigurnim servisama lako je sticao prednost, dok je već u četvrtom gemu imao prvu brejk loptu na servis Del Potra. Argentinac se spasio i održavao je rezultatsku neizvesesnot do rezultata 6:5. Tada je Đoković iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 1:0 u setovima.


U istom ritmu nastavljeno je i u drugom setu. Đoković je bio bolji na terenu, ali su problemi nastali u sedmom gemu. Srpski as je imao dve brejk lopte kod rezulata 3:3, ali je napravio jednu veliku grešku na mreži, Argentinac se izvukao i izjednačio na 3:3. Taj momenat ga je osokolio, pa je već u sledećem gemu napravio brejk, Đoković nije osvojio nijedan poen na svoj servis. Del Potro je u nastavku sjajno servirao i stigao do izjednačenja u setovima.


Argentinac je u tim momentima okrenuo situacija na svoju stranu. Zaigrao je mnogo bolje, imao je i podršku britanskih navijača, pa je sa većom sigurnošću počeo da osvaja svoje servis gemove. S druge strane, Đoković se mučio, ali je je u sedmom gemu kod rezultata 3:3 spasio dve brejk lopte! U tim trenucima igrao se tenis dostojan velikog finala, nijanse su odlučivale, a srpski as je novu veliku šansu imao kod vođstva od 6:5. Imao je u tim trenucima čak tri vezane brejk lopte, ali je Argentinac ponovo spasio sve tri! Još jednom je presudila loša Đokovićeva reakcija na mreži. Međutim, Novaka to nije pokolebalo u taj-brejku, sigurno je servirao, ali je presudan bio šesti poen. Del Petro je loše smečova na mreži, Novak je krajnjim naporom vratio loptu, pritom se okliznuo i pao, ali je novi Del Potrov smeč zaustavio lopticu na mreži! U tom trenutku prestao je Argentinčev otpor u trećem setu.


U četvrtom setu su teniseri "čuvali" svoj servis do sedmog gema. Tada je Đoković još jednom pokazao zašto je najbolji svetski igrač, iskoristio je brejk loptu i poveo sa 4:3. Međutim, i Argentinac je stavio do znanja da igra meč svog života. Već u narednom gemu vratio je brejk i stigao do 4:4 u gemovima. Imao je Đoković 0:30 na servis Del Potra u narednom gemu, ali je Argentinac sjajnim servisima došao do vođstva od 5:4. Đoković je u sledećem gemu uzvratio na isti način i izjednačio na 5:5. I naredna dva gema nisu donela veliku dramu, pa su teniseri ušli u novi taj-brejk. Đoković je na prvi Del Potrov servis došao do vođstva od 1:0, usledila je prednost od 2:0, ali je Argentinac vratio mini brejk i smanjio na 2:1. Međutim, usledio je novi mini brejk Đokovića, vođstvo od 4:2... I tada je Argentinac smogao snage izjednačio na 4:4. Srbin je osvojio dva naredna poena, poveo je sa 6:4 i servirao za meč, ali je Del Potro spasio obe meč i izjednačio na 6:6! Imao je Argentinac čelične živce u naredna dva poena, stigao je do 8:6 i izjednačenja u setovima!

U petom setu je prvo Novak spasio jednu brejk loptu, zatim Del Potro dve... Ali Srbin je imao čelične živce, u osmom gemu konačno dolazi do brejka i vodi sa 5:3, Nije ni tada bilo lako, jer je Del Potro imao novu brejk loptu, a Novaka je do pobede vodio servis i sjajna bekend paralela za pobeda i ulazak u veliko finale!

2024 © - Vesti online