Petak 05.07.2013.
19:52
Beta

Riker: Ovi iz Samoopredeljenja su klovnovi

Samoopredeljenje ugrožava sporazum: Filip Riker 

Takve ocene Riker je izneo na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom samoproklamovanog Kosova Hašimom Tačijem posle svoje posete Prištini tokom koje se sastao i sa predsednicom Atifete Jahjagom. Riker je poručio Samoopredeljenju i svima onima koji se "ponašaju kao klovnovi" da imaju u vidu da on, ambasadorka SAD Trejsi Džejkobson ili bilo koji drugi američki diplomata ne predstavljaju sebe, već američku državu i predsednika SAD.

''Klovnovi koji žele da igraju i da budu nasilni treba da dva puta razmisle o svojim delima i uticaju na budućnost njihove zemlje", rekao je Riker poručujući da ponašanje koje demonstrira Pokret Samoopredeljenje ne pripada 21 veku.

Kritike visokog američkog diplomate su došle posle najnovijih protesta poslanika i pristalica Samoopredeljenja radi sprečavanja ratifikacije Sporazuma Kosova i Srbije u Skupštini Kosova. Tokom tih protesta poslanika Samoopredeljenja je ometana i američka ambasadorka da uđe u zgradu Skupštine Kosova i tom prilikom je zadobila lakše povrede.

Riker je rekao da se oni koji se suprostavljaju primeni Sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije u suštini suprostavljaju i politici SAD.

2024 © - Vesti online