Petak 05.07.2013.
17:04
Radio 021

Majka Mladića kao majka Jugovića

Ranka Srdić Milić recituje svoje pesme
 

Ranka Srdić Milić piše rodoljubive pesme, a među njima najpopularnija je ona o majci Ratka Mladića, koju je i čitala na promociji knjige posvećene haškom optuženiku.

Srdić Milić je je zamenica predsednika Društva književnika Krajine. "Ranka je divan, veliki pesnik rodoljub, kakav još nije rođen u našim krajevima", rekao je Vlado Batnožić, predsednik tog društva.


Komisija, u kojoj Srdićeva odlučuje kojim će se kulturnim projektima dodeliti novac, najviše je razumevanja imala za programe "patriotskih" udruženja. Među njima je i udruženje njenog supruga.


"Nemam veze niti sa jednom strankom. Iz grada su me zvali da budem član komisije, jer su pratili moj rad. Svi koji me napadaju zbog muža smešni su, žalosni i antiSrbi", rekla je pesnikinja.


Ta komisija našla se u žiži javnosti zbog spornih odluka prilikom dodele novca za kulturne projekte. Tako se na spisku podobnih našlo i udruženje "Zavičajni klub Manjača", čiji je osnivač Rankin muž Dragomir Milić, šef odbora SNS u Bukovcu.

Upravo za tu manifestaciju, 22. juna, na kojoj su se posetioci takmičili u bacanju kamena sa ramena, klisu i kosidbi, Milić je od komisije u kojoj sedi njegova supruga, dobio 350.000 dinara.

2024 © - Vesti online