Petak 05.07.2013.
12:01
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević

Kao melem na bolnu ranu

Kupićemo lekove: Dejan Milošević sa majkom Vesnom
 

U postelju je pao posle problema sa zglobovima na nogama. Tako su ga nedavno zatekli reporteri "Vesti", kada su došli da mu uruče prilog od 50 dolara, poslat na Spasovdan, kao i dobre želje njegove dobrotvorke Ljiljane Joksić iz Sidneja.

Bez plate pola godine

- Platu od oko 100 evra trebal je da primim još pre šest meseci. Čujem da će zatvoriti Jumko... Iskreno, ne znam kako uopšte i radi, a u državnim je rukama. Obećaše da će me prebaciti na socijalni program, pošto imam još manje od dve godine do penzije. Obećaše, pa porekoše. To bi za Dejana i mene bio spas. Samo da dočekam penziju, kolika god bude bila, biće nam dovoljno - jada se Vesna.

- Hvala dragoj Ljiljani, ona nam stalno pomaže. Novac je stigao u poslednji čas da kupim Dejanu lekove i mast za rane. Još jednom hvala joj od srca, daće Bog da i mi dočekamo lepše sutra. Borimo se za svaki dinar, jer od jednog moramo da napravimo dva, kako bismo uspeli da preživimo - kaže Vesna dok brižno gleda i neguje Dejana.
Prvo mu maže mast na ranu i daje lekove, a potom odlazi do kuhinje da pripremi toplu supu i okrepi vidno umornog, tihog i povučenog sina.


- Dejanove "muke Isusove" se nastavljaju. Zglobovi su mu hronično otečeni, zbog posledica smrzavanja u ratu. Zalečili smo ih, ali nakratko. Jedino čime se zanima je gledanje televizije i to samo kada imamo para za ulje, za agregat. Samo na sat ili dva. Najviše što voli jeste da prošeta do grada i biblioteke. A evo dva meseca prođe otkako je u krevetu, pa zbog bolesti zglobova ne može ni da makne iz sobe - uzdiše dok priča Vesna.
 

Hvala od srca: Vesna Milošević

Bolest se pogoršala, između ostalog i zbog toga što je Dejan često odlazio u grad. Zglobovi bi mu tada otekli, pa je hodao kriveći stopala na stranu. Od toga je dobio zadebljanja koja su se inficirala i zagnojila.


- Bila sam kod doktora i kako je rekao, tako ga lečim. Pije antibiotike i mažemo neku mast. Rana se otvorila, gnoj je izašao, a ostale su rupe. Sada mu mažem drugu mast i jedna se rupa zatvorila, ima još jedna ali, hvala bogu, dobro je. On samo ćuti, ne govori ništa, neće da me sekira - govori Vesna.


Dejan se jada što ne može da hoda i nada se da će pobediti obolele zglobove. Mnogo je toga prošao u ratu. Iako je stekao bolest u duši i telu, nikakvu naknadu ne prima. Na nesreću, ni Vesna, zaposlena u Jumku ne prima plate redovno.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Na rastanku, Miloševići još jednom blagosiljaju Ljiljanu iz Sidneja i sve dobrotvore koji su im do sada pomagali.
- Da nije bilo njih odavno bi nas crna zemlja pokrila. Zahvalni smo svima, neka im se dobro dobrim vrati - naglašava majka Vesna.

2024 © - Vesti online