Četvrtak 04.07.2013.
21:21
Beta, FK Vojvodina

Vojvodina ubedljiva na Malti - 4:1!

"Pogledajte semafor": Vojvodina je stekla ubedljivu prednost pred revanš

 

Honved ubedljiv u Nikšiću

Vojvodinu će u drugom kolu kvalifikacija čekati stari dužnik iz 1989. godine, ekipa budimpeštanskog Honveda koja je kao gost deklasirala Čelik iz Nikšića rezultatom 4:1. Verovatni duel između Vojvodine i Honveda biće repriza susreta prvog kola Kupa šampiona iz 1989. kada su Mađari prošli zbog gola u gostima (1:0 u Budimpešti i 1:2 u Novom Sadu).

Vojvodina je ključnu prednost stekla u samom finišu prvog poluvremena. Novosađani su poveli golom Petra Škuletića u 40. minutu, na asistenciju Envera Alivodića. Samo tri minuta kasnije još jednom se zatresla mreža Hibernijansa, a ovog puta je strelac bio domaći fudbaler Rodolfo Soares.

Treći gol za Vojvodinu je postigao Abubakar Oumaru u 50. minutu. Domaćin je u 78. minutu nije realizovao penal, ali je Hibernijans već u narednom minutu uspeo da smanji rezultat posle gola Obine Obiefulea. Konačan rezultat postavio je rezrvista Kosović samo četiri minuta kasnije.

Trener Marko Nikolić izveo je sledeći tim: Kordić, Vulićević, Barić, Trajković, Đurić, Radoja, Poletanović, Vranješ (od 71. Kosović), Alivodić (od 88. Gaćinović), Škuletić (od 58. Bilbija), Abubakar.

Revanš utakmica igra se sledećeg četvrtka u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe" od 20.30 (CET).

2024 © - Vesti online