Četvrtak 04.07.2013.
19:05
Beta

Putevi Srbije: Putarina ostaje ista

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić

Kako se navodi, tim povećanjem ne bi bilo rešeno problem hroničnog nedostatka novca neophodnog za održavanje, rekonstrukciju i razvoj putne mreže u Srbiji. Povećanje cena putarine bi, ističe se, direktno uticalo na smanjene intenziteta saobraćaja kroz Srbiju, što bi dovelo u pitanje i projektovane efekte povećanja cena.

"Bitan razlog za ovakvu odluku je to što povećanje putarine opterećuje skroman budžet većine građana Srbije i može uticati na povećanje troskova života, a ne rešava suštinu problema - nelikvodnost Puteva Srbije", piše u saopštenju tog preduzeća.

Upravni odbor je usvojio program poslovanja za 2013. i naložio poslovodstvu Puteva Srbije da u roku od 30 dana dostavi "plan aktivnosti za definisanje i realizaciju sveobuhvatnih mera za konsolidaciju, reorganizaciju i razvoj" tog javnog preduzeća.

U vezi s pitanjem spornih obaveza plaćanja poreza na dodatu vrednost, Upravni odbor Puteva Srbije je obavezao poslovodstvo da u svemu postupi u skladu sa Zakonom o PDV i preporukama Ministarstva finansija, i da u roku od sedam dana napravi detaljnu analizu sa projekcijom obaveza po osnovu PDV i prava na povraćaj tog poreza.

2024 © - Vesti online