Četvrtak 04.07.2013.
14:30 >> 15:15h
Vestionline

Turisti, smete da otkažete put u Egipat; agencija mora da vrati novac

Protesti u Egiptu pre zbacivanja predsednika Morsija s vlasti
 

U saopštenju APOS navodi da turističke agencije i država treba da se hitno zauzmu za prava građana i reše problem koji je nastao, jer kriza u Egiptu može da ugozi živote turista.
 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučilo je građanima Srbije da ne putuju u Egipat, gde je vojska prošle noći zbacila predsednika Mohameda Morsija i suspendovala ustav.

U članu 99. Zakona o zaštiti potrošača stoji da ukoliko se dogodi da odustanete od ugovora zbog okolnosti koje niste mogli izbeći ili otkloniti i koje bi da su postojale u vreme zaključenja ugovora predstavljale opravdan razlog da ne zaključite ugovor onda agencija ima pravo isključivo na naknadu administrativnih troškova.

- Evidentno je da su konkretne okolnosti ne samo nepredviđene, već vanredne i predstavljaju situaciju koja u potpunosti može uticati na ugrožavanje života i zdravlja ljudi. S obzirom na to, bilo bi neodgovorno od strane ne samo naših agencija već i države da se ne zauzme i hitno i adekvatno pristupi rešavanju problema, piše u saopštenju APOS-a.

APOS je ocenio da je "skandalozno" to što turističke organizacije do sada nisu otkazale nijedan aranžman za Egipat.

2024 © - Vesti online