Sreda 03.07.2013.
16:53
M. Stojiljković - Vesti

Spektakl: Mesi bolji od Nejmara, a ovaj dao gol s centra!

Budući saigrači u Barseloni: Nejmar i Leo Mesi
 
Leo Mesi i Nejmar. Rivali i fudbalski prijatelji. Prvi je Argentinac i zvanično najbolji fudbaler na planeti (i to četiri godine zaredom!), drugi je Brazilac i neko ko bi jednog dana mogao da ga nasledi na fudbalskom pijedestalu.
 


Mesi i Nejmar će vrlo brzo postati saigrači u Barseloni i verovatno dobri drugari. To su bili i juče, ali na protivničkim stranama. I obojica sa "desetkama" na leđima.


U Limi, glavnom gradu Perua, odigrana je humanitarna utakmica između Mesijeve i Nejmarove ekipe. Tačnije, na jednoj strani bila je ekipa "Mesi i prijatelji", a na drugoj ekipa "Ostatka sveta", u kojoj je bez dileme prva zvezda bio 21-godišnji Brazilac. Pobedio je pet godina stariji Mesi, odnosno njegova ekipa sa 8:5, mada je rezultat bio najmanje važan.


Publika u Limi mogla je da uživa u majstorijama i Danija Alveša (postigao dva gola, po jedan za svaku ekipu), Ezekijela Lavecija, Edisona Kavanija, Pabla Aimara, Havijera Maskerana, Erika Abidala, ali su Mesi i Nejmar od prvog minuta, kad su se srdačno pozdravili, pa do kraja bili u centru pažnje.


Posebno Nejmar. Ne samo zato što je Mesi postigao samo jedan (prvi na meču), a Nejmar dva gola. Mladi Brazilac se baš zabavljao, ponekad i preterivao, pa se malo poigravao sa kapitenom Urugvaja, Dijegom Luganom, a onda je ovaj humanitarni spektakl začinio golčinom o kojoj će se još dugo pričati. Bilo je to u 75. minutu kad je gotovo sa pola terena uspeo da zatrese protivničku mrežu i postavi konačan rezultat meča.


Samo dan ranije Mesi je izjavio da je "Nejmar pravi igrač za Barselonu", što je ovaj i demonstrirao na stadionu u Limi.


Za kraj samo treba dodati da su i treneri bili vrhunski, na jednoj strani Italijan Fabio Kapelo, na drugoj legendani Brazilac Ziko.

"Mesi i prijatelji“ – "Ostatak sveta“ 8:5
Strelci: 1:0 - Mesi (11. minut), 2:0 - Dani Alveš (14), 3:0 - Osvaldo (25), 4:0 - Vargas (autogol 38), 5:0 - Aimar (42), 5:1 - Ramirez (49), 6:1 - Laveci (51), 6:2 - Nejmar (54), 6:3 - Maluda (55), 7:3 - Buonanote (61), 8:3 - Laveci (65), 8:4 Dani Alveš (68), 8:5 - Nejmar (75).
"MESI I PRIJATELJI“: Muslera - Dani Alveš, Maskerano, Demikelis, Abidal - Buskets, Hamšik, Aimar - Kavani, Laveci, Mesi. Trener: Fabio Kapelo. Igrali su još: Lugano, Godin, Solari, Alvaro Gonzales.
"OSTATAK SVETA“: Žulio Cezar - Paolo Kanavaro, Materaci, Jepes, Insua - Baptista, Maluda, Vargas, Farfan - Osvaldo, Nejmar. Trener: Ziko. Igrali su još: Gargano, Dijego Perez, Dani Alveš, Buonanote.

2024 © - Vesti online