Utorak 02.07.2013.
18:20
Beta

Dinkić: Vlada nije rijaliti šou

Biće promena i u redovima URS-a: Mlađan Dinkić
 




Dikić, koji je i ministar finansija i privrede, kaže da će direktno Vučiću i Dačiću predočiti svoje zamerke na rad Vlade, ali da je zadovoljan radom njegovih stranačkih
koleginica, potredsednice Vlade Suzane Grubješić i ministarke Verice Kalanović, kao i da su njih troje najbolje što URS ima.

Dinkić je rekao da nije zadovoljan radom nekih državnih sekretara iz URS-a i direktora nekih preduzeća i da će sigurno neki od njih biti smenjeni. On nije želeo da govori o konkretnim imenima ministara čijim radom nije zadovoljan, a povodom raznih spekulacija poručio je da Vlada nije rijaliti šou, pa da se preko novina i sms glasova određuje ko će da ostane u Vladi a ko će da ispadne.

"O imenima ljudi koji će zbog loših učinaka napustiti Vladu neće odlučivati ni tabloidi, niti nezavisni analitičari, nego mi koji smo tu Vladu kreirali - Vučić, Dačić i ja", kazao je Dinkić.

On je rekao da će Vučić, Dačić i on isključivo odlučivati kako će Vlada izgledati posle rekonstrukcije.

SPS želi jasne kriterijume za rekonstrukciju

 

Socijalistička partija Srbije (SPS) je za sistemsku rekonstrukciju vlade i precizno i jasno definisanje kriterijuma za ocenu rada ministara, rekao je danas zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević. On je rekao da rezultati rada treba da budu merilo u razgovorima o rekonstrukciji vlade.

 

"Neozbiljno je licitirati sa imenima pojedinih ministara pre nego što se o tome postigne dogovor unutar vladajuće koalicije", rekao je Milićević.

 

On je naveo da je za rekonstrukciju potreban konsenzus u Vladi Srbije i da je SPS spremna za razgovore o rekonstrukciji.

2024 © - Vesti online