Utorak 02.07.2013.
15:08
M. Stojiljković - Vesti

Liverpul: "Crveni" počeli sezonu u - crnom!

Novi Španci u Liverpulu: Jago Aspas i Luis Alberto
 

Pored kapitena Stivena Džerarda i ostalih asova sa Enfilda, u klupski trening kamp u Melvud stigle su i novajlije, veteran iz Obale Slonovačke Kolo Ture (pojačanje iz Mančester Sitija), Španci Jago Aspas (Selta) i Luis Alberto (Sevilja), kao i golman Simon Minjole (Sanderlend).

Svi će oni trenirati pod komandom mladog menadžera Brendana Rodžersa, od koga se očekuje da u novoj sezoni ostvari mnogo bolje rezultate nego u prethodnoj u kojoj je slavni Liverpul zauzeo tek sedmo mesto u Premijer ligi, dok je u kup takmičenjima (FA kup, Liga kup i Liga Evrope) ispadao u ranim fazama.

Liverpul će sezonu 2013/14 u Premijer ligi početi 17. avgusta utakmicom sa Stouk Sitijem na Enfild Roudu, a već u trećem kolu "crvene" očekuje najveći engleski derbi: meč sa šampionom Mančester Junajtedom!

Fudbaleri Liverpula prvi pripremni meč za novu sezonu igraće 13. jula sa engleskim trećeligašem Preston Nort Endom u Prestonu. Sledi turneja i dueli sa Indonezijom (20. jula u Džakarti), Melburn Viktorijem (24. jula u Melburnu) i Tajlandom (28. jula u Bangkoku). Povratak u Liverpul i meč sa Olimpijakosom (3. avgusta na Enfildu, testimonijal Stivena Džerarda), pa utakmice sa Valerengom (7. avgusta u Oslu) i Seltikom (10. avgusta u Dablinu).

Za početak je interesantno da su "crveni" sa Enfilda prvi radni dan započeli u crnoj garnituri dresova.

2024 © - Vesti online