Utorak 02.07.2013.
12:10 >> 12:43h
Beta

Protest Sindikata nauke: Žele više para i smenu Obradovića

Više od hiljadu članova Sindikata nauke Srbije blokiralo je saobraćaj kod Vlade Srbije u centru Beograda
 

Predstavnici Sindikata su u vladi predali svoje zahteve premijeru Ivici Dačići i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, nakon čega su nastavili protestnu šetnju do Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje se nalazi pedesetak metara od zgrade vlade.

Razlog za održavanje protesta je nedostatak stručnog i ozbiljnog odnosa države prema nauci, zbog čega je ugrožen opstanak nauke u Srbiji
 

"Suština je u tome što nam nisu isplaćena sredstva za rad. To što primamo platu ne znači da smo naučnici, mi smo naučnici onog momenta kada možemo da radimo i kada postajemo pokretač ovog društva", rekao je agenciji Beta jedan od organizatora protesta, saradnik Instituta za fiziku Milovan Šuvakov.

To što primamo platu ne znači da smo naučnici, mi smo naučnici onog momenta kada možemo da radimo i kada postajemo pokretač ovog društva: Šuvakov
 


Prema njegovim rečima, razlog za održavanje protesta je nedostatak stručnog i ozbiljnog odnosa države prema nauci, zbog čega je ugrožen opstanak nauke u Srbiji.

2024 © - Vesti online