Utorak 02.07.2013.
11:51 >> 12:14h
Vesti

Srbija na Vimbldonu: Nenad i klinci

 Nenad Zimonjić
 

Četvrtfinale ženskog singla

Posle senzacionalne pobede nad Serenom Vilijams, prvim favoritom, Nemica Sabina Lisicki, 23. nosilac, igraće danas protiv Estonke Kaje Kanepi, od 14 časova. Posle toga, u drugom četvrtfinalu na Terenu 1, odmeriće snage Sloan Stivens (SAD, 17. nosilac) i Marion Bartoli (Francuska, 15. "kosturašica").

Na Centralnom terenu od 14 časova sastaće se Agnješka Radvanska (Poljska, četvrta "kosturašica") i Na li (Kina, šesta), a potom će igrati Petra Kvitova (Češka, osma) i Kirsten Flipkens (Belgija, 20. nosilac).

Od seniora će jedini izaći na teren Nenad Zimonjić, koji je juče bio uspešan i u dublu i u miksu, a danas ga očekuje četvrtfinale muških parova.

Pored njega, Srbiju će predstavljati nove nade. Nikola Milojević je juče bio uspešan, kao i njegov kolega Laslo Đere u subotu, u prvom kolu singla, pa danas nastavljaju takmičenje. Takođe, Đere počinje takmičenje i u dublu, gde će se oprobati i Nina Stojanović, posle jučerašnjeg poraza u singlu, gde je bila 14. nosilac, od Beatriz Hadad Maie iz Brazila rezultatom 2:6, 4:6 posle 65 minuta igre.

Preostali srpski predstavnici na Vimbldonu danas odmaraju, a sutra se vraćaju na teren. Tako će najbolji teniser sveta Novak Đoković igrati u četvrtfinalu singla, dok jedinu našu preostalu predstavnicu u seniorskoj konkurenciji, Jelenu Janković, očekuje četvrtfinale dubla.

Srbija danas na Vimbldonu

 

Muški dubl - četvrtfinale
(drugi meč na Terenu 3, program počinje u 12.30 časova)
Nenad Zimonjić (Srbija)/Žilijen Beneto (Francuska, 11. nosioci) - Leander Paes (Indija) - Radek Štepanek (Češka, četvrti nosioci)

 

Juniorski muški singl - šesnaestina finala
(treći meč na Terenu 7, program počinje u 12 časova)
Laslo Đere (Srbija, četvrti nosilac) - Karen Kačanov (Rusija)

(treći meč na Terenu 16, program počinje u 12 časova)
Nikola Milojević (Srbija, drugi nosilac) - Danil Medvedev (Rusija)

 

Juniorski ženski dubl - šesnaestina finala
(četvrti meč na Terenu 7, program počinje u 12 časova)
Nina Stojanović (Srbija)/Joana Duču (Rumunija, peti nosioci) - Laura Ukros (Kolumbija)/Konstanca Vega (Argentina)

 

Juniorski muški dubl - šesnaestina finala
(peti meč na Terenu 7, program počinje u 12 časova)
Laslo Đere (Srbija)/Martin Redlicki (SAD) - Džejmi Malik/Robi Ridut (Velika Britanija)

2024 © - Vesti online