Ponedeljak 01.07.2013.
20:55 >> 22:42h
Vesti

Vimbldon: Nole jači od Hasa, sledeći je Berdih!

Izašao na kraj sa odličnim Nemcem: Novak Đoković
 

Novak Đoković je dva puta u karijeri gubio od Tomija Hasa na travi, ali je ovog puta odigrao maestralno i slavio sa 6:1, 6:4, 7:6 (7-4). Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Tomaša Berdiha, koji je savladao Australijanca Bernarda Tomića 7:6 (7-4), 6:7 (5:7), 6:4, 6:4.

Novak je odlično počeo meč. Već u prvom gemu napravio je brejk, što je u dobroj meri uticalo na igru Tomija Hasa do kraja prvog seta. Đoković je slavio sa 6:1 u tom periodu, čak tri puta je Nemcu oduzeo servis, ali treba istaći i da je Has imao tri brejk lopte koje nije iskoristio. Srpski teniser nije igrao i servirao kao u meču sa Šardijem, ali je i to bilo dovoljno da iskusni protivnik položi oružje.


U drugom setu je viđena prava borba. Has je kod rezultat 1:2 spasio dve brejk lopte, a već u sledećem gemu uspeo je da oduzme servis Đokoviću. U tom trenutku je srpski as pretrpeo prvi brejk na celom turniru! Has je ubrzo potvrdio brejk i poveo sa 4:2, ali je Novak odgovorio sigurnim servisima za smanjenje rezultata.

U sledećem gemu viđena je prava drama, srpski teniser je imao 0:40, ali je Nemac izdržao taj pritisak i stigao do izjadnačenja. Međutim, Novak je odigrao naredna dva poena bez greška, bekend dijagonala donela mu je gem za 4:4. I naredni servis gejm bio je siguran za najboljeg svetskog igrača. Preokrenuo je Đoković rezultat, poveo sa 5:4 i prebacio pritisak na Tomija Hasa. Nemac je napravio dve greške na mreži, bilo je 30:30, a onda je Novak još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu. Poslednji poen u setu bio je jedan od najlepših na meču, forhend dijagonala "probila" je Hasa na mreži za 6:4 i 2:0 u setovima.

U trećem setu oba tenisera su čuvala svoj servis do šestog gejma. Novak je vodio sa 3:2, a onda je ponovo sjajno odigrao na servis protivnika i stigao do 4:2. U sledećem gejmu ponovo je sjajno servirao, istina kod 40:0 napravio je dve greške, ali je u sledećem poenu stigao do 5:2. Nemac je uspeo da smanji na 5:3, a onda je Đoković imao 30:0 i činilo se da će meč privesti kraju. Međutim, tada je usledio pada, Novak je pretrpeo brejk, a nije iskoristio meč loptu na servis Hasa kod rezultata 5:4. Set je ušao u taj-brejk, gde je Novak poveo sa 6:2, Propustio je još dve meč-loptu, ali je sledeću iskoristio sjajnim forhendom. Tako je Đoković nastavio fenomenalan niz na Vimbldonu, dobio je četvrti meč bez izgubljenog seta!

2024 © - Vesti online