Ponedeljak 01.07.2013.
20:21
Beta

Dačić: Pregovararćemo, ali neće nam biti bolje preko noći

Ivica Dačić (crnomanjast) i Karl Bilt u Beogradu
 

"Znam da će mnogi ljudi očekivati preko noći osetna poboljšanja u životnom standardu, ali ovde je reč o procesu koji do toga treba da dovede", rekao je Dačić novinarima u Vladi Srbije posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Švedske Karlom Biltom.


Dačić je dodao da je Srbija zainteresovana da "što pre počne i u najkraćem mogućem roku završi" pregovore o pristupanju EU.


"Nećemo se opuštati, nama je od životnog interesa da što pre završimo pregovore. Srbija ne traži poseban status, niti privilegije prilikom donošenja odluka u evropskim institucijama", rekao je premijer.


Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt rekao je da odluka Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora označava "novu fazu u evropskim integracijama Srbije", i da joj pruža nove mogućnosti.


"To je nova faza u reformama i evropskim integracijama u Srbiji", rekao je Bilt.


On je kazao da se u Zagrebu, na proslavi stupanja Hrvatske u EU, uverio da su odnosi između država regiona sve bolji, te treba i da nastave u tom pravcu.


Dačić i Bilt su se složili da Srbija i Švedska imaju dobre političke i ekonomske odnose, uz ocenu da bi trgovinska razmena, koja je prošle godine iznosila 170 miliona evra, mogla da bude i veća.

2024 © - Vesti online