Ponedeljak 01.07.2013.
14:14
oks.org.rs

Kuljača o 34 medalje Srbije na MI: Mačevanje me je posebno obradovalo

 Velimir Stjepanović je naš najuspešniji takmičar na Mediteranskim igrama
 

Tim Srbije je osvojio 34 medalje, od čega 12 zlatnih, 11 srebrnih i 11 bronzanih i u ukupnom plasmanu je osvojio osmo mesto.

Najuspešniji sportista Srbije je plivač Velimir Stjepanović sa tri zlatne medalje, Ivan Lenđer je stigao do dva zlata, a po dve medalje su osvojile Zorana Arunović i Ivana Maksimović u streljaštvu.

Šef Misije Nikola Kuljača je zadovoljan učinkom.

"U svakom slučaju sam zadovoljan ostvarenim rezultatima naših sportista. Osvojili smo 34 medalje, jednu manje nego na prethodnim Mediteranskim igrama, ali čak tri zlata više, po čemu se kao i na Olimpijskim igrama određuju plasmani zemalja. Sportisti od kojih su postojala visoka očekivanja su to i opravdali, a tu pre svega govorim o plivačima i strelcima. Ono što me je i lično posebno obradovalo je medalja u mačevanju, s obzirom na to da su od pre dve godine kroz program Olimpijskog komiteta Srbije 'Olimpijska tradicija' ušli u naše programe finansiranja. Poslednju medalju u mačevanju na Mediteranskim igrama je osvojila Vera Jeftimijades u Izmiru davne 1971. godine”, rekao je Kuljača.

Sledeće Mediteranske igre biće održane 2017. godine u španskom gradu Taragoni.

2024 © - Vesti online