Ponedeljak 01.07.2013.
13:55
Beta

Jelena Milovanović: Igrati za Srbiju je nešto posebno

 Jelena Milovanović u četvrtfinalnoj utakmici protiv Italije
 

Takođe, ona je dodala da je utakmica za bronzanu medalju protiv Turske najveća koju je igrala u karijeri.

"Fenomenalni su utisci jer niko nije očekivao ovakav rezultat. Svi smo se molili da prođemo prvi krug, ali smo pokazali koliko vredimo. Ovo je ekipa koja će u budućnosti napraviti nešto lepo i koja je podigla žensku košarku na viši nivo. Poznavale smo se od ranije, ne sad ne znam koliko godina, ali smo se iz utakmice u utakmicu na terenu sve više zbližavale kao tim. Prva dva susreta nije bilo kako treba, ali smo posle shvatile da samo kao tim možemo da postignemo uspeh. Nadam se da će većina cura i sledeće godine biti na pripremama, mada sada niko ne razmišlja o tome jer smo još pod utiskom ovoga", rekla je Jelena Milovanović.

Ona je ocenila da su umor i kvalitet Turske presudili u utakmici za bronzanu medalju.

"Fenomenalno smo odigrali prvo poluvreme, borili smo se prvih 20 minuta. Ko god da je ulazio na teren ostavio je srce na terenu. U drugom smo pali, verovatno od umora, a kvalitetnija i iskusnija ekipa Turske je to iskoristila. Poslednjih nekoliko minuta stvarno nismo imali snage, a volja je uvek tu. Turska jeste bolja od nas, ali ne za 20 razlike."

Jelena je naglasila da se već raduje sledećim okupljanjima.
"Ne znam već koliko godina ne idem na more zbog reprezentacije. Tako sam vaspitana, iz takve porodice potičem. Igrati za Srbiju, imati srpski grb na srcu je nešto sa čime ništa drugo ne može da se poredi. Utakmica protiv Turske je za mene najveća u karijeri. Igrala sam i finale Evrolige, ali igrati za Srbiju za treće mesto je nešto posebno. Presrećna sam", istakla je Jelena Milovanović.

2024 © - Vesti online