Ponedeljak 01.07.2013.
13:25
f1-srbija

Gume seju strah: Vozači prete bojkotom VN Nemačke!

Guma u fronlama: Vozači čekaju reakciju Pirelija
 

Četiri vozača doživela su eksploziju zadnjeg levog pneumatika, pa je u padoku izkazana velika zabrinutost po bezbednost vozača, naročito na predstojećoj Velikoj nagradi Nemačke.


Direktor trke Čarli Vajting, priznao je da je umalo prekinuo trku, razmišljajući isticanje crvene zastave. Vitmarš upozorava da ako se ne pronađe rešenje može doći do bojkota slično onom iz 2005-e u SAD.


Trka na Indijanapolisu pretvorila se u trku 6 bolida na Bridžston pneumaticima, jer je 14 bolida koji su imali Mišlen pneumatike odustalo nakon kruga za zagrevanje povukavši se u boks.


"Postoji takva mogućnost ako timovi i vozači ne budu ubeđeni u sigurnost. Mi to ne želimo. Suočili smo se sa takvom situacijiom na Indijanapolisu i to je užasno za sport. Zato moramo raditi zajedno. Ovo nije vreme za upiranje prstom, vreme je da radimo zajedno, nađemo rešenje i pređemo preko problema", rekao je Vitmarš.


Predsednik FIA Žan Tod potvrdio je susret sa Pirelijem i timovima u sredu u pokušaju da se nađe solucija za novonastali problem.

2024 © - Vesti online