Ponedeljak 01.07.2013.
00:06
Beta

Hrvati sa Tompsonom proslavili ulazak u EU

Hrvatska slavi ulazak u Evropsku uniju: Marko Perković Tompson pevao u Splitu poznati repertoar ustaških pesama u kojima se veličaju zločinci
 

U Splitu je obeležavanje ulaska u EU počelo jutros, doručkom na travi u parku Đardin u centru grada. Tačno u podne na splitskoj Pjaci podignuta je zastava EU, na brojnim gradskim trgovima čitavog dana nastupaju dalmatinske klape, organizovano je juniorsko evropsko prvenstvo u jedrenju, a predstavnici manjina građanima dele kolače napravljene po originalnim receptima iz svojih matičnih zemalja.

Na splitskom stadionu Poljud sinoć se održao i koncert kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona koji, prema pisanju hrvatskih medija, tvrdi da je datum za nastup izabrao slučajno.

U Rijeci se povodom ulaska u EU svečano otvaraju Riječke letnje noći uz nastup mažoretkinja. Pula će ulazak u EU obeležiti koncertima na dva trga.

Na graničnom prelazu Bajakovo prema Srbiji u ponoć se otkirva ploča s natpisom "EU" dok se sa prelaza Bregana prema Sloveniji na prigodnoj svečansoti skida tabla "carina".

Osim centralne proslave na Trgu bana Jelačića u Zagrebu se sinoć organizovala i alternativna proslava na Trgu Francuske Republike, koju organizuje više nevladinih organizacija nezavisne kulturne scene i civilnog društva.

2024 © - Vesti online