Nedelja 30.06.2013.
19:22
Srna

Srpska posla u WC-u britanskog parlamenta

Opasni toaleti u za opasne zverke: Unutrašnjost Vestminsterske palate
 

U ugovoru koji je ponuđen na tenderu navodi se da toaleti, instalirani 1937. godine, nisu obnavljani 20 godina i "da su toliko dotrajali da neće moći da budu u funkciji".

"Toaleti su u neprihvatljivom stanju za jednu tako visoku isntituciju i daju jadnu sliku Vestminsterske palate", navodi se u ugovoru koji je ponuđen na tenderu.

Ugovor za obnovu toaleta vredan je između 90.000 i 100.000 funti. Radovi uključuju postavljanje odvojenih toaleta za žene i muškarce, kao i obloge, odnosno panele od hrastovine.

Metju Sinkler iz Alijanse poreskih obveznika rekao je da je reč o ogromnoj sumi za koju bi jedna porodica mogla da kupi kuću.

Ovoj vesti smo u naslov stavili "srpska posla" jer je renoviranje toaleta po železničkim stanicama u Srbiji svojevremeno postalo "kapitalna" investicija. Toalet od 39 kvadrata na železničkoj stanici u Kraljevu koštao je Železnice Srbije pre nekoliko godina 75.000 evra.

Loznica je na javni toalet u centru centru grada potrošila 150.000 evra. Otprilike isto toliko, odnosno 15,6 miliona dinara je pre tri godine izdvojio Niš za podzemni javni toalet.

2024 © - Vesti online