Nedelja 30.06.2013.
19:57
Srna

Mrkić: Srbija se raduje zbog Hrvatske

Zajedno radosni: Ministri spoljnih poslova Srbije i Hrvatske Ivan Mrkić i Vesna Pusić
 

"Sasvim smo sigurni da ćemo i ubuduće zajedno da radimo na tome da Srbija i ceo region uđu u Uniju", rekao je Mrkić.


Šef hrvatske diplomatije Vesna Pusić ugostila je u nedelju u Zagrebu na svečanom ručku povodom ulaska Hrvatske u EU ministre spoljnih poslova iz regiona i poručila im da sve zemlje regiona imaju evropsku perspektivu.


Hrvatskoj je čestitao i ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, koji je rekao da će BiH od sutra u EU imati više prijatelja.


"To je podsticaj da se što je moguće pre stvarno sretnemo i da ponovno budemo deo jednog istog političkog, ekonomskog, kulturnog, civilizacijskog prostora", rekao je Lagumdžija.


Crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić izjavio je da kopnena granica EU dolazi do Crne Gore i BiH i izrazio očekivanje da će i druge zemlje regiona narednih godina napredovati prema EU i pridružiti joj se kao Hrvatska.


Šef diplomatije samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj rekao je novinarima da se EU u 2013. godini može ponositi hrvatskim članstvom i dijalogom Srbije i Kosova.


Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Poposki čestitao je Hrvatskoj i ocenio da je njen ulazak u Uniju uspeh za ceo region.

2024 © - Vesti online