Nedelja 30.06.2013.
10:30
Vesti

Srpkinje danas žele još jedno čudo: Srcem do bronze!

 Najbolje srpske košarkašice su obradovale naciju
 

Naše košarkašice će pokušati da osvoje prvu medalju za košarku na ovim prostorima posle 22 godine, odnosno od raspada SFRJ, a protivnice će im biti Turkinje, srebrne sa EP u Poljskoj pre dve godine, koje će biti i domaćini Svetskog prvenstva sledeće godine.

Svesne jačine protivnica su sve naše košarkašice, ali ističu da će se boriti do poslednjeg atoma snage kako bi učinile novo čudo, što je i sam plasman u polufinale. Izjave selektora naše reprezentacije Marine Maljković, kao i igračica Ane Dabović i Tamare Radočaj možete da pročitate ovde, ovde i ovde.

U finalu će sastati Španija, koja je bila bolja od Srbije u polufinalu (88:69), kao i Francuska, koja je savladala Tursku (57:49). Utakmica počinje u 20 časova u "Pevel areni" u Oršiju.

A, srpske košarkašice su fantastičnim rezultatom na EP, bez obzira na ishod današnje utakmice, do kojeg su stigle velikim radom, požrtvovanjem, borbenošću i srcem, snagom tima, od autsajdera došle do statusa novih miljenica nacije i zaslužile su poštovanje svih protivnica, o čemu govore i sledeći prilozi.

2024 © - Vesti online