Nedelja 30.06.2013.
06:43
Klix.ba

Uskoro cela Biblija u stripu

Biblija u stripu razumljiva svakome - od 7 do 77
 

"Ovo izdanje trebalo bi da objasni glavne priče i teme Biblije u istorijskom hronološkom maniru", saopštili su iz Kingstona.

Prva četiri dela, od ukupno 12, izaći će ove godine, a pokriće Stari zavet do Knjige o Sudijama. Preostalih osam delova pojaviće se sledeće godine. Izvršni direktor "Kingstona", Art Ajris, navodi da kompanija cilja na to da postane "Marvel verskog tržišta", a da bi njihova Biblija trebalo da bude centar ponude.

"Biblija je neprekidno najprodavanija knjiga svih vremena. Biblijski serijal na Histori kanalu bio je jedan od najbolje ocenjenih kablovskih programa svih vremena. Mi pretpostavljamo da će isto biti i sa našom Biblijom", rekao je Ajris.

On se nada da će nova verzija pomoći čitaocima da bolje shvate Bibliju. "Neprekidno sam zapanjen biblijskom nepismenošću u opšoj kulturi, čak i kod vernika. Mislio sam da je potreban grafički most i hronološka struktura kako bi je bolje shvatili. Većina naših umetnika radili su za Marvel i DC, tako da će njihov rad privući decu i pomoći im da bolje shvate tekst. Stripovi su prilično transkulturalni, pa mogu pomoći ljudima u razumevanju bilo kakvog teksta", rekao je Ajris.

"Kingstonova" adaptacija nije prvo grafičko izdanje Biblije. Firma DC je 1975. godine prilagodio prva poglavlja Knjige Postanja, nekadašnji crtač Dadž Dreda objavio je manga verziju 2008, dok je kultni američki karikaturista, Robert Kramb, 2009. obradio Knjigu Postanja u "skandaloznu satiru".

2024 © - Vesti online